fbpx

Англійська вже давно стало must-have-ом сьогодення. Здається, кожен третій, якщо не знає англійської в досконалості, то відвідує курси або намагається самостійно “підтягнути” свій рівень.

Насправді, англійська мова повсюди – від соціальних мереж (де як ніколи стало актуальним використання англійської термінології) до наукової літератури (адже дійсно якісну інформації ми отримуємо саме із західних видань). Тому питання про те чи варто вчити англійську не потребує довгих роздумів. Авжеж, варто!

Проте, починаючи свій шлях опанування англійською мовою, Ви можете наштовхнутися на певні перепони, які можуть відштовхнути Вас від Вашої мрії. Саме тому, ми підготували підбірку найпопулярніших міфів про англійську.

Міф № 1⠀

Щоб говорити англійською, потрібно знати і вільно використовувати всі часи.

Та невже? А що, для керування автомобілем потрібно вивчити будову двигуна?

Насправді, для того щоб комфортно почувати себе в англомовному середовищі і вміти зрозуміло висловити свою думку досить впевнено використовувати всього 6 часів. А це навіть не половина.⠀

Міф №2⠀

Перш ніж навчитися говорити, потрібно добре підтягнути граматику.

Таке ствердження може здаватися доречним тільки в тому випадку, якщо окрім розкривання дужечок в граматичних вправах, Ви не збираєтесь ніде використовувати англійську, тим паче розмовляти нею.

Граматики без розмовної практики не буває. Навіщо нам її вчити якщо ми не збираємося говорити?

Немає сенсу просто запам’ятовувати правила і робити вправи. Граматика має засвоюватися в контексті.

Міф №3⠀

Найважливіше – це словниковий запас.

Із цим ствердженням теж можна було б погодитись, якщо Ви не збираєтесь розмовляти англійською правильно. Також, у випадку, коли Ви просто будете грати із друзями у “слова”, дійсно, найважливішим є солідний словниковий запас.

Не знаю, чи зрадієте Ви чи ні, але словниковий запас і вміння правильно будувати речення (тобто граматика) – це дві сторони однієї медалі. Ми ж не хочемо говорити щось на кшталт: “Ти хотіти мене закривати двері” .⠀

Міф №4

“У мене жахливий мовний бар’єр. Я просто не можу заговорити англійською. Це не моє.”

Звісно, не всі люди вправні філологи і, тим паче, не поліглоти. Але заговорити на базовому рівні спроможні всі.

Мовний бар’єр – це проблема, а не вирок. А всі проблеми, як ми знаємо, долаються. Якщо говорити конкретно про мовний бар’єр, то необхідно від 6 – 12 місяців регулярної практики у дружній атмосфері для того щоб позбутися цієї проблеми.

Міф № 5

Для того щоб вивчити англійську, потрібно певний час прожити в англомовному середовищі.

Доволі логічно, але що робити 95% населення, які ніколи не жили в англомовних країнах і не мають такої можливості?

Безперечно, проживання в англомовній країні дає неабиякий поштовх до вивчення мови. Проте є і такі люди, які незважаючи на десятирічний період проживання в США не навчилися розмовляти англійської, бо не мали такої необхідності (це випадок сімей-іммігрантів, де батьки виконували такі роботи, які не вимагали спілкування). Найголовніше – це бажання та час. Тож, дивіться фільми, слухайте подкасти, співайте англійські пісні, ходите на англійську в групи, займайтеся вдома. І головне, не бійтеся!

І все буде Інгліш!